Do produkcji worków używamy doskonałej folii wielowarstwowej barierowej poliamidowo-polietylenowej – trzy oraz pięciowarstwowej.

Opakowania te służą do pakowania próżniowego (vaccum) oraz w atmosferze gazu obojętnego.

Standardowa grubość folii z jakiej produkujemy woreczki to 75 – 80 µm.

Jednakże możemy na indywidualne Państwa zamówienie wykonać worki z folii o gr. 90, 100, 110, 120, 140, 160 µm

Wykonujemy woreczki o wymiarach:

szer. od   70 mm do   900 mm dł. do 650 mm
szer. 100 mm do   650 mm  dł. do 900 mm

Opakowania wykonane z tego gatunku folii mogą służyć do pakowania mięs, wędlin, serów, kwaszonek, ryb, owoców morza, dań gotowych, ryb itp.

Worki z folii o gr. 100 µm  do   160 µm z powodzeniem można wykorzystać do pakowania mięsa z kością.

Na woreczkach może być wykonany nadruk wg indywidualnego zamówienia do 8 kolorów.